Friptura de vitel cu sos de cimbrisor
PrinteazaFriptura de vitel cu sos de cimbrisor din: antricot de vitel, sare, piper alb, morcovi, telina, ceapa verde, cimbrisor, unt, vin alb, supa de carne, smantana si pasta de tomate.
Ingrediente:
- 1 kg antricot de viţel
- sare
- piper alb măcinat
- 1 kg morcovi tineri
- 1 ţelină mică
- 4 fire de ceapă verde
- 1 legătură de cimbrişor
- 40 g unt
- 250 ml vin alb, sec
- 120 ml supă de carne, făcută din jumătate de cub pentru supă
- 200 ml smântână pentru gătit
- 1 linguriţă pastă de tomate
- sfoară de bucătărie, pentru carne
Mod de preparare:
Freci bine carnea cu sare şi piper şi o legi cu o sfoară, pentru a-şi păstra forma. Cureţi morcovii şi ţelina, le speli şi le tai în bucăţi mari.
Cureţi ceapa verde, două fire le toci mărunt, iar restul îl tai în două. Speli cimbrişorul, îl zvanţi şi îi rupi frunzele.
Prăjeşti bine carnea în unt, pe toate părţile. Pui în jur ţelina, morcovul, ceapa verde şi cimbrişorul, căleşti totul câteva minute, apoi adaugi vinul şi supa.
Inăbuşi carnea la foc mic, acoperită, până se înmoaie, timp în care o stropeşti de mai multe ori cu zeama lăsată. Scoţi carnea şi o menţii caldă.
Amesteci bine zeama lăsată, cu smântână şi cu pasta de tomate, apoi fierbi la foc mic până se îngroaşă şi condimentezi cu sare şi piper.
Indepărtezi sfoara, tai carnea în felii, o pui pe un platou preîncălzit şi torni sosul deasupra. Serveşti friptura cu garnitură de morcovi.
Friptura de vitel cu sos de cimbrisor
Pofta buna!