Friptura de vitel cu sos de ciuperci
PrinteazaFriptura de vitel cu sos de ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, smantana, faina, unt, ulei, ceapa, usturoi.
Ingrediente:
- 800 g carne de viţel
- 200 g ciuperci
- 230 ml vin alb sec
- 300 ml smântână
- 40 g făină
- 60 g unt
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 15 frunze de salvie
Mod de preparare Friptura de vitel cu sos de ciuperci:
Feliază carnea, bate-o ca pentru şniţel, dă-o prin făină, scutură excesul şi rumeneşte pe rând, fiecare felie în amestecul de ulei şi jumătate din cantitatea de unt. Scoate carnea pe un şervet de hârtie.
Adaugă restul de unt şi, după ce s-a topit şi acesta, căleşte ceapa, usturoiul şi frunzele de salvie.
După câteva minute, adaugă ciupercile şi lasă-le să fiarbă împreună 5-7 minute.
Adaugă vinul si feliile de carne si continuă fierberea până se evaporă alcoolul.
Condimentează cu sare şi piper şi adaugă smântână.
După două minute ia de pe foc şi serveşte.