Friptura de vitel sub crusta crocanta
PrinteazaO reteta de friptura de vitel sub crusta crocanta din: pulpa de vitel, sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel verde.
- 1 kg pulpa de vitel
- sare
- piper
- 25 g unt
- 200 ml supa
- 1 chifla veche de-o zi
- 50 g migdale
- 1 catel de usturoi
- 1 fir de rozmarin
- 1 mana patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C. Se fasoneaza carnea; se taie astfel incat sa ia nastere o singura felie, groasa. Se paseaza painea zdrobita cu migdale, usturoi si unt moale; se adauga patrunjel tocat, sare si piper. Se sareaza si se pipereaza carnea si se unge cu jumatate din cantitatea de umplutura.
Se ruleaza si se fixeaza bine, cu scobitori, cleme sau ata. Se asaza friptura intr-o tava si se toarna supa, se acopera tava cu un capac sau cu o folie de aluminiu si se da la cuptor circa 1 ora.
Apoi se descopera, se presara deasupra restul de amestec de migdale, rozmarinul si se stropeste cu zeama din tava. Se preseaza crusta si se mai coace fara capac circa 10 minute, sa se rumeneasca.
Friptura de vitel sub crusta crocanta
Pofta buna!
O nebunie e friptura de vitel