Friptura de vitel umpluta cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de vitel umpluta cu ciuperci din: chifle, ciuperci, ceapa, ulei de masline, patrunjel, cimbru, rozmarin, oua, sare, piper, nucsoara, carne de vitel si supa de carne.
Poate te intereseaza si:
- Friptura de vitel cu sos special
- Friptura de vitel la tava cu legume
- Friptura de vitel cu hribi
- Friptura de vitel in crusta cu salata verde
- Friptura de vitel in crusta
- 3 chifle vechi de-o zi
- 4 linguri de ciuperci Champignon
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel
- 1 fir cimbru
- 1 lingura rozmarin tocat
- 3 oua
- sare
- piper
- nucsoara
- 1 kg carne de vitel fasonata pentru rulada
- 250 ml supa de carne
Mod de preparare:
Se taie cuburi pâinea şi se rumeneşte în unt încins. Se lasă să se răcească. Se taie fetii ciupercile le. Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă ciupercile şi se călesc până ce se evaporă lichidul. Se toacă pătrunjelul şi se rup frunzuliţele de cimbru.
Se adaugă la compoziţia de ciuperci împreună cu rozmarinul. Se adaugă ouăle bătute şi se amestecă. Apoi se adaugă cuburile de pâine, sare, piper şi nucşoară. Se încinge cuptorul la 250 °C. Se şterge carnea, se sărează şi se piperează. Se umple deschizătura din bucata de carne cu amestecul de ciuperci şi se închide, de exemplu cosând cu aţă. Se aşază într-o tavă unsă şi se coace la cuptor cca 30 min., timp în care se întoarce o singură dată. Se reduce temperatura din cuptor la 180 °C.
Se toarnă supa fierbinte şi se mai coace 45 min. Se stinge focul din cuptor şi se lasă friptura să se odihnească înăuntru cca 20 min. Se strecoară sosul, se sărează şi se piperează. Se serveşte alături de feliile de friptură, cu garnitură de paste sau piure de cartofi.
Friptura de vitel umpluta cu ciuperci
Pofta buna!
A iesit buna friptura de vitel?