Friptură de viţel umplută

Printeaza

Friptură de viţel umplută din: carne de vitel, zucchini, boia, piper, sare, ciuperci, ardei gras, bacon, pesmet, patrunjel, untura, vin, smantana.

Ingrediente:Friptura_de_vitel_umpluta

  • 800 g carne de vitel  (piept sau pulpa)
  • 100 g zucchini (dovlecel)
  • boia
  • piper
  • sare
  • 75 g ciuperci champignon
  • 75 g ciuperci pleurotus
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 g bacon sau costita de porc
  • 3 linguri pesmet
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 3 linguri ulei sau untura
  • 250 ml vin alb
  • 80 ml smantana

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o ştergi de apă. Cu un cuţit ascuţit tai o adâncitu­ră, ca un buzunar, presari la exte­rior, cât şi în interior sare, piper şi boia. Cureţi dovlecelul şi îl tai pe lung în fâşii.

Ciupercile curăţate le toci mărunt, ardeiul îl tai cubuleţe, iar pătrunjelul îl toci.

Baconul tăiat cubuleţe îl prăjeşti, fără ulei, într-o tigaie. Adaugi ardeiul şi ciuper­cile, presari sare, piper, boia şi pui pătrunjelul şi pesmetul, apoi amesteci.

Aşezi fâşiile de dovle­cel în interiorul tăieturii din carne, întinzi peste ele amestecul cu bacon şi ciuperci. închizi „buzu­narul” şi legi carnea cu o aţă de jur-împrejur.

Infierbânţi grăsimea într-o cratiţă încăpătoare, prăjeşti carnea pe toate părţile, adaugi vi­nul şi acoperi vasul cu un capac. Laşi circa 45 de minute, la foc mic, să se pătrundă bine friptura. Când e gata, pui smântână în sos şi amesteci.

Tai felii carnea şi o serveşti cu sos şi garnitură de cartofi fierţi şi stropiţi cu unt.

Pre­sari pătrunjel verde tocat mărunt, morcovi tineri înăbuşiţi în unt şi puţin zahăr.

Friptură de viţel umplută

Friptura_de_vitel_umpluta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.