Friptură de viţel umplută
PrinteazaFriptură de viţel umplută din: carne de vitel, zucchini, boia, piper, sare, ciuperci, ardei gras, bacon, pesmet, patrunjel, untura, vin, smantana.
- 800 g carne de vitel (piept sau pulpa)
- 100 g zucchini (dovlecel)
- boia
- piper
- sare
- 75 g ciuperci champignon
- 75 g ciuperci pleurotus
- 1 ardei gras rosu
- 100 g bacon sau costita de porc
- 3 linguri pesmet
- 1 legatura mica de patrunjel
- 3 linguri ulei sau untura
- 250 ml vin alb
- 80 ml smantana
Mod de preparare:
Speli carnea şi o ştergi de apă. Cu un cuţit ascuţit tai o adâncitură, ca un buzunar, presari la exterior, cât şi în interior sare, piper şi boia. Cureţi dovlecelul şi îl tai pe lung în fâşii.
Ciupercile curăţate le toci mărunt, ardeiul îl tai cubuleţe, iar pătrunjelul îl toci.
Baconul tăiat cubuleţe îl prăjeşti, fără ulei, într-o tigaie. Adaugi ardeiul şi ciupercile, presari sare, piper, boia şi pui pătrunjelul şi pesmetul, apoi amesteci.
Aşezi fâşiile de dovlecel în interiorul tăieturii din carne, întinzi peste ele amestecul cu bacon şi ciuperci. închizi „buzunarul” şi legi carnea cu o aţă de jur-împrejur.
Infierbânţi grăsimea într-o cratiţă încăpătoare, prăjeşti carnea pe toate părţile, adaugi vinul şi acoperi vasul cu un capac. Laşi circa 45 de minute, la foc mic, să se pătrundă bine friptura. Când e gata, pui smântână în sos şi amesteci.
Tai felii carnea şi o serveşti cu sos şi garnitură de cartofi fierţi şi stropiţi cu unt.
Presari pătrunjel verde tocat mărunt, morcovi tineri înăbuşiţi în unt şi puţin zahăr.
Friptură de viţel umplută
Pofta buna!