Fripturas (chiftelute) a la Cubana

Printeaza

O reteta de Fripturas (chifteluţe) a la Cubana din: peste uscat si desarat, faina, ceapa, patrunjel verde, usturoi, rosii, oua si salata.

Ingrediente:Fripturas (chiftelute) a la Cubana

  • 1 kg peşte uscat şi desărat
  • 500 g faină
  • 115 g ceapă
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt
  • 3 căţei de usturoi
  • 500 g roşii
  • 6 ouă
  • 1 salată

Mod de preparare:

Peştele se fierbe, se curăţă de oase, capete, solzi, pieliţe şi aripioare şi se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa, usturoiul şi pătrunjelul. Se adaugă faina şi puţină apă (din cea în care a fiert peştele). Se adaugă ouăle bătute şi se amestecă, obţinându-se un aluat nu prea gros.

Se încinge bine ulei într-o tigaie şi se pun cu ajutorul unei linguri chifteluţe de aluat. Se prăjesc pe ambele feţe, se lasă să se scurgă bine de ulei şi se servesc cu frunze de salată verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.