Fripturi aromate
PrinteazaFripturi aromate din: pulpe de pui, piept de curcan, cotlet de porc, rozmarin, unt, sare, piper, usturoi verde, zahar brun, vin, ulei de migdale, boia, ulei de masline, oregano, cimbru, ulei de masline, salata de spanac, ardei, rosii, rosii cherry.
Ingrediente:
- 8 pulpe superioare de pui
- 8 felii piept de curcan
- 8 felii cotlet de porc
Sos pentru carnea de pui şi de curcan:
- o crenguţă rozmarin
- 50 g unt
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- 2-3 fire usturoi verde
- o lingură zahăr brun
- 50 ml vin alb sec
- o linguriţă ulei de migdale
- o linguriţă boia dulce
Sos pentru cotletul de porc:
- 50 ml vin alb demisec
- sare
- piper alb şi roşu
- 2-3 linguriţe ulei de măsline
- o crenguţă oregano
- o crenguţă cimbru
- coaja de la o lămâie
- 500 g roşii cherry
Pentru garnitură:
- salată de spanac
- ardei
- roşii
Mod de preparare:
Carnea de porc, de pui şi de curcan se crestează fin cu un cuţit foarte ascuţit.
Puiul si curcanul se pun într-un vas separat de carnea de porc.
Se prepară sosurile în boluri diferite. Pentru carnea de pui şi de curcan, se curăţă usturoiul, se adaugă rozmarinul, untul, uleiul de migdale, zahărul, sarea, piperul, boiaua dulce şi vinul.
Se amestecă cu blenderul şi se obţine un sos foarte aromat, care se toarnă peste carnea de pui şi de curcan.
Se amestecă bine şi se lasă la rece, timp de câteva ore.
Separat, se prepară sosul pentru carnea de porc din: vin, oregano verde, cimbru, coajă de lămâie, sare şi piper.
Se amestecă bine şi se toarnă peste carnea de porc. Se acoperă cu o folie şi se bagă la rece, la macerat.
Se încinge grătarul, se unge cu grăsime şi se coc pentru început roşiile şi ardeii, apoi se adaugă feliile de carne şi se rumenesc uniform.
Friptura se serveşte cu salată de spanac, roşii coapte şi ardei.
Fripturi aromate
Pofta buna!