Fripturică de pui
PrinteazaFripturica de pui din: pui, usturoi, rosii, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, coniac, cimbru, rozmarin, sare, boia dulce si piper.
Ingrediente:
- un pui mare (1,5-1,8 kg)
- 4 căţei de usturoi curăţat
- 2 roşii spălate şi curăţate de cotoare
- 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi
- 3 piersici spălate şi curăţate de sâmburi
- 1/2 pahar ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri coniac sau rachiu bun
- 1 fir de cimbru
- 2-3 fire de rozmarin proaspăt
- 1 linguriţă cu sare
- 1/2 linguriţă cu boia dulce
- 1/2 linguriţă cu piper negru măcinat
Mod de preparare:
Tăiaţi bucăţi mărişoare puiul, apoi spălaţi-le şi tamponaţi-le cu o cârpă curată.
Pisaţi usturoiul şi amestecaţi-l cu condimentele şi ierburile aromate mărunţite. Adăugaţi în condimente coniacul, două linguri cu ulei şi frecaţi de jur împrejur bucăţile de pui, apoi lăsaţi-le la rece timp de 45-60 de minute.
In timp ce puiul se maronează, tăiaţi roşiile felii, ardeii bucăţi mari, iar piersicile în sferturi. Incingeţi cuptorul la 180°C.
Scoateţi bucăţile de pui din frigider şi rumeniţi-le la foc iute, într-o tigaie cu ulei încins. Scoateţi-le apoi într-o farfurie caldă.
Aşezaţi ardeii şi piersicile într-o tavă mică, apoi puneţi bucăţile de pui deasupra.
Tapetaţi cu felii de roşii, acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi introduceţi-o în cuptor pentru 40-45 de minute. S
erviţi fripturică de pui cu legumele alături şi salată verde.
Fripturică de pui
Pofta buna!