Fripturică de pui

Printeaza

Fripturica de pui din: pui, usturoi, rosii, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, coniac, cimbru, rozmarin, sare, boia dulce si piper.

Ingrediente:

  • un pui mare (1,5-1,8 kg)
  • 4 căţei de usturoi curăţat
  • 2 roşii spălate şi curăţate de cotoare
  • 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi
  • 3  piersici spălate şi curăţate de sâmburi
  • 1/2 pahar ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri coniac sau rachiu bun
  • 1 fir de cimbru
  • 2-3 fire de rozmarin proaspăt
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1/2 linguriţă cu boia dulce
  • 1/2 linguriţă cu piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Tăiaţi bucăţi mărişoare puiul, apoi spălaţi-le şi tamponaţi-le cu o cârpă curată.

Pisaţi usturoiul şi amestecaţi-l cu condimen­tele şi ierburile aromate mărunţite. Adăugaţi în condimente coniacul, două linguri cu ulei şi frecaţi de jur împrejur bucăţile de pui, apoi lăsaţi-le la rece timp de 45-60 de minute.

In timp ce puiul se maronează, tăiaţi roşiile felii, ardeii bucăţi mari, iar piersicile în sferturi. In­cingeţi cuptorul la 180°C.

Scoateţi bucăţile de pui din frigider şi rumeniţi-le la foc iute, într-o tigaie cu ulei încins. Scoateţi-le apoi într-o farfurie caldă.

Aşezaţi ardeii şi pier­sicile într-o tavă mică, apoi puneţi bucăţile de pui deasupra.

Tapetaţi cu felii de roşii, acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi introduceţi-o în cuptor pentru 40-45 de minute. S

erviţi fripturică de pui cu legumele alături şi salată verde.

Fripturică de pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.