Fritatta cu carne, legume si masline
PrinteazaFritatta cu carne, legume si masline din: carne tocată mixtă (de porc şi de vită), ulei, bulion, usturoi, sare, piper, cartofi, ulei de masline, ceapa, ardei gras rosu, măsline negre, praf de chili, oua, smantana.
- 400 g carne tocată mixtă (de porc şi de vită)
- 1 lingură ulei
- 1 lingură bulion
- 1 căţel de usturoi pisat
- sare, piper
Pentru frittata:
- 500 g cartofi fierţi în coajă
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras alb
- 80 g măsline negre golite de sâmburi şi tăiate rondele
- 1 praf de chili
- 4 ouă
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Prăjeşte în ulei carnea tocată, până ce devine sfărâmicioasă. Se înglobează bulionul şi usturoiul.
Sărează amestecul, se piperează; se acoperă vasul cu un capac şi se înăbuşă tirop de cca 12 min. la foc moale; se lasă să se răcească.
Se decojesc cartofii şi se taie felii. Se curăţă ceapa şi se taie rondele; se căleşte într-o lingură de ulei.
Curăţă ardeii graşi de cotoare şi seminţe şi .pulpa se taie felii subţiri.
Adaugă după un timp în tigaie. Se călesc puţin, apoi legumele se scot din tigaie şi se pun deoparte.
Se prăjesc cartofii în restul de ulei, pe ambele feţe.
Aşază cartofii în tigaie şi se acoperă cu amestecul de carne, legume şi măsline. Se presară chili, sare şi piper.
Se bat ouăle cu smântână şi se toarnă peste frittata.
Acoperă cu un capac şi se coace la foc moale sub capac, până ce se coace oul (10-12 min.).
Cu puţin înainte de a fi gata, se scoate capacul, pentru ca omleta să se rumenească puţin la suprafaţă.
Fritatta cu carne, legume si masline
Pofta buna!