Frittata cu cartofi, ciuperci si bacon

Printeaza

Frittata cu cartofi, ciuperci si bacon din: cartofi,  ulei de floarea-soarelui, bacon afumat, ciuperci, ouă, sare , piper, pătrunjel.
Frittata_cu_cartofi_ciuperci_si_bacon

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  •  2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  •  6 felii bacon afumat, tăiat mărunt
  •  1 25 g ciuperci feliate
  •  6 ouă medii
  •  sare şi piper, după gust
  •  pătrunjel tocat, pentru ornat

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o tigaie cu apă şi lasă să fiarbă timp de 12-15 de minute sau până când cartofii sunt moi. Scurge-i bine şi lasă-i deoparte.

Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi pune la prăjit baconul şi ciupercile. Amestecă din când în când, la foc mediu, timp de 5-7 minute, până când slănina începe să lucească, iar ciupercile s-au înmuiat, la tigaia de pe foc. Lasă să se răcească.

După ce cartofii s-au răcit suficient, taie-i în felii şi amestecă-i cu baconul şi ciupercile. Bate uşor ouăle cu sare şi piper şi toarnă-le în tigaie. Acoperă şi fierbe la foc mediu timp de aproximativ 5 minute sau până când oul s-a stabilizat.

Introdu tigaia în cuptorul cu grill şi lasă să se rumenească deasupra. Ai grijă ca tigaia să aibă un mâner termorezistent. Presară pătrunjel şi serveşte.

Frittata cu cartofi, ciuperci si bacon

 

Frittata_cu_cartofi_ciuperci_si_bacon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.