Frittata cu cartofi, ciuperci si bacon
PrinteazaFrittata cu cartofi, ciuperci si bacon din: cartofi, ulei de floarea-soarelui, bacon afumat, ciuperci, ouă, sare , piper, pătrunjel.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
- 6 felii bacon afumat, tăiat mărunt
- 1 25 g ciuperci feliate
- 6 ouă medii
- sare şi piper, după gust
- pătrunjel tocat, pentru ornat
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o tigaie cu apă şi lasă să fiarbă timp de 12-15 de minute sau până când cartofii sunt moi. Scurge-i bine şi lasă-i deoparte.
Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi pune la prăjit baconul şi ciupercile. Amestecă din când în când, la foc mediu, timp de 5-7 minute, până când slănina începe să lucească, iar ciupercile s-au înmuiat, la tigaia de pe foc. Lasă să se răcească.
După ce cartofii s-au răcit suficient, taie-i în felii şi amestecă-i cu baconul şi ciupercile. Bate uşor ouăle cu sare şi piper şi toarnă-le în tigaie. Acoperă şi fierbe la foc mediu timp de aproximativ 5 minute sau până când oul s-a stabilizat.
Introdu tigaia în cuptorul cu grill şi lasă să se rumenească deasupra. Ai grijă ca tigaia să aibă un mâner termorezistent. Presară pătrunjel şi serveşte.
Frittata cu cartofi, ciuperci si bacon
Pofta buna!