Frittata cu legume verzi
PrinteazaFrittata cu legume verzi din: frunze de mangold, oua, smantana, branza sare, piper, nucsoara, unt, ulei.
- 1 kg frunze de mangold
- 6 ouă de casă, plus 2 gălbenuşuri
- 125 ml smântână cu conţinut mediu de grăsime
- 25 g brânză proaspăt rasă, parmezan sau Gruyere
- sare de mare grunjoasă
- piper negru proaspăt măcinat
- 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
- 1 linguriţă unt
- 2 linguriţe ulei de măsline
Mod de preparare:
Mai întâi, se fierb frunzele de mangold (altfel ele lasă zeamă, iar frittata devine apoasă). Se taie codiţele în bucăţi mari şi se fierb 10 minute într-o oală mare, umplută cu apă cu sare, la clocot mic. Frunzele se spală bine, se taie şi se adaugă în oală. Se fierb 3-4 minute, până se înmoaie.
Se scurg bine şi se lasă la răcit, apoi se storc din nou de apă. într-un castron, se bat ouăle şi gălbenuşurile, împreună cu smântână, parmezanul, sarea, piperul şi nucşoara.
Untul şi uleiul se încing într-o tigaie şi se toarnă amestecul de ouă, apoi frunzele de mangold scuturând uşor tigai până se încorporează.
Se prăjeşte la foc mediu, până ce ouăle se leagă şi devin aurii. Se încinge grătarul, se înveleşte mânerul tigăii în folie de aluminiu.
Tigaia se aşază pe grătar, se lasă câteva minute până ce omleta este aurie şi legată în mijloc. Dacă mai este încă lichidă, se acoperă tigaia şi se mai lasă încă două minute la foc mediu.
Se taie în felii mari şi se serveşte.
Pofta buna!