Frittata cu legume
PrinteazaFrittata cu legume din: ceapa, ulei de masline, cartofi, sare, usturoi, spanac, oua, parmezan.
- 1 ceapă medie, mărunţită
- 4 linguri de ulei de măsline
- 12 cartofi mici (circa 280 g)
- 1/2 linguriţă de sare
- 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
- 5 căni de spanac (circa 120 g)
- 8 ouă mari, bătute
- 3 linguri de parmezan ras
Mod de preparare:
Soteaza ceapa în 2 linguri de ulei, într-o tigaie antiaderentă. Taie cartofii în felii subţiri şi pune-i în vas cu 1/4 linguriţă de sare.
Prăjeşte timp de 10 minute, amestecând ocazional. Adaugă usturoiul şi ţine tigaia pe foc până când sunt gata cartofii.
Toarnă spanacul şi lasă-l suficient cât să se înmoaie. Răceşte compoziţia într-un bol.
Apoi, pune peste ea ouăle, 1/4 linguriţă de sare şi piperul negru, după gust. Incălzeşte 2 linguri de ulei în aceeaşi tigaie, la foc mic spre mediu.
Prăjeşte mixtura de ou şi presară brânza. Fierbe rapid până preparatul capătă o nuanţă rumenă.
Frittata cu legume
Pofta buna!