Frittata cu somon
PrinteazaFrittata cu somon din: cartofi, somon, unt, oua, smantana, marar, rucola, sare, piper.
- 200 g cartofi albi
- 100 g somon afumat
- 50 g unt
- 6 ouă
- 50 g smântână
- 1 lingură mărar tocat
- frunze de rucola
- sare de mare
- piper negru
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert în apă cu sare, cu tot cu coajă. Se scot, se lasă să se răcorească puţin şi apoi se decojesc. Se încălzeşte grătarul.
Intr-o tavă de copt se pune untul şi se topeşte la foc mediu.
Se bat ouăle împreună cu smântână, apoi se adaugă somonul afumat rupt în fâşii şi mărarul tocat mărunt. Se amestecă uşor.
Se taie cartofii felii subţiri, care se aşază în tavă şi se prăjesc puţin, apoi se adaugă amestecul de ouă. Se asezonează cu sare şi piper şi se dă la cuptor timp de cca 5 min.
Se pune tava pe grătar încă 5 minute.
Se serveşte frittata tăiată în porţii potrivite, eventual ornată cu câteva fire de verdeaţă proaspătă.
Pofta buna!