Frittata la cuptor

Printeaza

O reteta de frittata la cuptor din: ulei de masline, paste, ceapa verde, porumb, mazare, ardei, oua, lapte, frunze de cimbru, cheddar si parmezan.

Ingrediente:

  • ½ linguriţă ulei de măsline
  • 85 g de paste fusilli sau de macaroane
  • 1 praz sau 1 legătură de ceapă verde, tăiată
  • 85 g de porumb congelat sau din conservă
  • 85 g de mazăre congelată
  • 1 ardei roşu, fără seminţe, tocat
  • 2 ouă mari
  • 150 ml de lapte
  • 1 lingură frunze proaspete de cimbru
  • 50 g Cheddar, ras
  • 2 linguri de parmezan, ras fin

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190º C/gaz 5. Se unge cu uleiul de măsline un vas termorezistent de 1,2 l. Se fierb pastele în apă cu sare într-un vas mare, 8 minute.

Se adaugă toate legumele şi se mai fierb încă 2-3 minute, până când se înmoaie uşor. Se scurg, apoi se pun în vas şi se amestecă bine.

Într-o cană, se bat ouăle cu laptele şi cimbrul. Se adaugă aproape toată brânza rasă, se amestecă şi se asezonează.

Se toarnă peste paste şi legume, se amestecă cu grijă şi se presară cu brânza rămasă. Se ţine la cuptor 35-40 de minute până când frittata se încheagă şi devine rumenă. Se lasă la răcit câteva minute, apoi se serveşte cu salată verde.

Frittata la cuptor

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • frittata la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.