Frittata cu ciuperci si ceapa verde din: ulei, unt, pancetta, ciuperci, ceapa verde, cimbru, sare, fulgi de chili, oua, lapte, parmezan. Ingrediente: 1 lingură de ulei sau unt 1/2 ceasca pancetta, cuburi, aproximativ 100g 450 g ciuperci 3 fire ceapa verde, tocata cimbru 1 praf sare 1 praf fulgi de chili 6 ouă 125 ml […]
Frittata cu parmezan
PrinteazaFrittata cu parmezan din: oua, sare, piper, parmezan, branza cheddar, unt, ceapa, cartof copt, frunze de spanac, ardei copti, masline.
- 12 oua
- Sare si piper negru
- 1/4 ceasca parmezan ras
- 1/2 cana branza cheddar rasa
- 2 linguri de unt
- 1 ceapa, felii subtiri
- 1 cartof copt, cuburi
- 2 cani frunze de spanac
- 2 ardei copti, tocati
- 1/4 ceasca masline tocate
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C.
Bateti ouale impreuna cu sarea si piperul. Se amesteca branzeturile rase si se pun deoparte.
Intr-un tigaie mare se topeste untul la foc mediu.
Adaugati ceapa si gatiti timp de cateva minute, amestecand frecvent. Adaugati cartofii cubulete, se presara cu sare si piper si se amesteca pentru a se gati cu ceapa pentru cateva minute.
Adaugati spanac si gatiti aproximativ 1 minut. Se adauga ardeii si masline si se amesteca bine.
Asigurati-va ca toate ingredientele sunt distribuite uniform pe partea de jos a tigaii , apoi se toarna amestecul de ou.
Gatiti 30-45 de secunde, apoi dati tigaia la cuptor.
Lasati 10-12 minute. Scoateti din tigaie, taiati si serviti.
Pofta buna!
poate iti place si:
Frittata cu branza si praz
Frittata cu branza si praz din: unt, ulei de masline, praz, usturoi, rucola, oua, lapte, branza, patrunjel, piper, sare, branza. Ingrediente: 1 lingura unt 1 lingura ulei de masline 1 ceasca praz, felii subtiri 1 catel usturoi, tocat 1 cana rucolla 8 ouă ½ ceasca lapte 1 ceasca brânză 3 linguri patrunjel proaspat, tocat 1/4 […]
Pofta buna!