Frittata primavera
PrinteazaO reteta delicioasa de frittata primavera din: faina, oua, smantana, patrunjel, sare, ardei rgas, ciuperci, masline, rosii, ceapa, smantana, pesmet, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cascaval si sare.
Ingrediente:
aluatul:
- 200g faina
- 4 oua
- 100g smantana
- 1 lingura patrunjel tocat
- ½ lingurita sare
umplutura
- 1 ardei gras
- 6 ciuperci champignion
- 50g masline rondele
- 2 rosii
- 2 cepe
- 100g smantana
- 1 lingura pesmet
- ulei de florea-soarelui
- patrunjel tocat (optional)
- 50g cascaval ras
- sare
Mod de preparare:
Preparam aluatul. Frecam ouale cu smantana, sarea si busuiocul tocat. Punem faina si framantam usor. Preparam umplutura. Ardeiul il taiem fasii, ciupercile felii, iar ceapa o tocam marunt. Incingem 2 linguri de ulei intr-o cratita.
Prajim ceapa 1 minut, adaugam restul de legume si lasam pe foc mic 5 minute. Punem sare cat este nevoie, maslinele, verdeata daca dorim si turnam smantana. Intindem o foaie din aluat si o asezam intr-o tava unsa cu unt.
Turnam umplutura, si presaram cascavalul ras. Coacem 25 minute la foc moderat
Frittata primavera
Poftă bună!