Frittata rapidă cu banză proaspătă şi legume
PrinteazaO reteta delicioasa de frittata cu: sunca, ulei de masline, dovlecel, porumb, spanac, oua, branza.
- 100g cubuleţe de şuncă sau de bacon
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 dovlecei mari, tăiaţi bucăţi
- 350g de porumb dulce, congelat
- 400g de spanac congelat, dezgheţat şi scurs
- 8 ouă
- 150g de brânză proaspătă cu usturoi şi ierburi
Mod de preparare:
Prăjiţi în ulei, într-o tigaie mare nonaderentă, cubuleţele de şuncă, până când se rumenesc; adăugaţi dovleceii şi continuaţi să mai prăjiţi câteva minute, până când se înmoaie. Adăugaţi porumbul dulce şi spanacul, asezonaţi dacă doriţi şi mai lăsaţi un pic la prăjit.
Incingeţi cuptorul la putere medie. Bateţi ouăle şi răsturnaţi-le peste legume. Presăraţi cu brânză, apoi lăsaţi pe foc aprox. 5 minute, până când ouăle încep să se închege pe la marginea tigăii.
Daţi la cuptor până când oul este gata şi frittata se rumeneşte uşor. Tăiaţi felii şi senriţi cu salată verde simplă.
Frittata rapidă cu banză proaspătă şi legume
Pofta buna!