Frittata cu spanac si ceapa
PrinteazaO reteta de frittata cu spanac si ceapa din: oua, lapte, spanac, ceapa, cascaval, parmezan, usturoi, sare, piper alb si ulei.
- 6 oua
- 20 ml lapte
- 200 g spanac
- 1 ceapa mare
- 200 g cascaval
- 50 g parmezan
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper alb
- ulei
Mod de preparare:
Opăreşte spanacul în apă cu puţină sare şi lasă-l la scurs. După ce s-a răcorit, taie-l cât mai mărunt. într-o tigaie, în 2-3 linguri cu ulei încins, căleşte două minute ceapa tăiată julien şi căţeii de usturoi tocaţi mărunt. între timp, bate ouăle cu laptele şi încorporează caşcavalul ras, parmezanul şi spanacul tăiat. Sărează şi pipărează.
Răstoarnă compoziţia de ouă peste ceapa călită şi amestecă uşor. Lasă la foc potrivit şi întoarce pe partea cealaltă cu o paletă mai mare sau cu ajutorul unei farfurii întinse (pune farfuria deasupra tigăii, răstoarnă frittata şi dă-i drumul cu grijă înapoi în tigaie).
Serveşte frittata cu pâine intermediară sau neagră, alături de salată verde sau de salată de andive îmbogăţită cu sos de lămâie şi ulei de măsline.
Frittata cu spanac si ceapa
Pofta buna!