Frittata cu de toate şi garnitură de fasole afumată
PrinteazaO reteta de Frittata cu de toate şi garnitură de fasole afumată din: carnati slabi, kaizer, ciuperci, albusuri, lapte, rosii cherry, fasole in sos tomat, boia afumat si chives.
- 2 carnati slabi, taiati felii
- 4 felii de kaizer, curatate de grasime, tocate
- 150 g de ciuperci champignon, taiate jumatati, sau ciuperci mai mari, taiate sferturi
- 8 albusuri
- 3 linguri de lapte
- 140 g de rosii cherry, taiate jumatati
- 2 conserve a 400 g de fasole in sos tomat
- 1-1/2 lingurita de boia afumata
- 1 legatura mica de chives, tocat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C/ gaz 4. Se tapetează o tavă de copt de format A4 cu suficientă hârtie de copt, astfel încât să acopere baza şi lateralele.
Se prăjesc cârnaţii şi kaizerul într-o tigaie de teflon până prind o culoare aurie, amestecând des ca să nu se prindă de tigaie. Se răstoarnă în tavă.
Se pune din nou tigaia pe foc şi se prăjesc ciupercile cam cinci minute, până devin aurii, apoi se adaugă şi acestea în tavă. Se bat albuşurile cu laptele şi se asezonează.
Se toarnă în tavă, apoi se înfig jumătăţile de roşie, din loc în loc.
Se coc 20-25 de minute, până se leagă, între timp, se răstoarnă fasolea într-o tigaie, se amestecă cu boiaua şi se încălzeşte. Se presară frittata cu bucăţele de chives şi se serveşte cu garnitura de fasole.
Frittata cu de toate şi garnitură de fasole afumată
Pofta buna!