Fromage fondue
PrinteazaO reteta de Fromage fondue din: usturoi, branza, vin alb, amidon, nucsoara, lichior, mere, pere, crutoane si piper alb.
- 1 catel de usturoi
- 800 g branza de tip cascaval, parmezan, Chedar
- 500 ml vin alb
- 2 linguri amidon
- 1/2 lingurita nucsoara
- 50 ml kirschi (lichior de cirese sau visine)
- 2 mere
- 2 pere
- 200 g crutoane de paine prajita
- piper alb proaspat macinat
Mod de preparare:
Incălziţi vasul special pentru fondue, apoi frecaţi bine, bine pereţii vasului cu usturoiul curătat. Turnati vinul in vas sau, daca nu aveti unul, intr-o cratita cu peretii dubli asezata pe un resou.
Adaugati branza rasa sau taiata in felii cat mai subtiri. Amestecati incontinuu in vasul pun la foc mic (in aceeasi directie, ca la maioneza), pana cand se topeste toata branza si amestecul este omogen.
Dupa ce amestecul este fin ca un sos, adaugati amidonul, nucsoara si piperul, iar la urma, kirsch-ul, ca sa se lege bine ingredientele. Curatati fructele de coaja, seminte si cotoare si taiatile in sferturi.
Puneti-le pe toate intr-un castron langa vasul de fondue aflat pe foc mic. Asezati in apropiere si crutoanele prajite.Infingeti furculita speciala cu coada lunga intr-o bucata de mar, de para sau intr-un cruton, apoi scufundati-le in fondue, tineti-le putin deasupra vasului, sa se scurga surplusul si mancati-le.
Fromage fondue
Pofta buna!