Fructe in caramel
PrinteazaFructe in caramel din: struguri, capsune, lamai, piersici, zahar, ciocolata.
Ingrediente:
- struguri, căpşune, lămâi, piersici
- 250 g zahăr
- 1 ou
- 50 g zahăr pudră
- 150 g ciocolată de menaj, albă şi neagră
Mod de preparare:
Separă albuşul de gălbenuş, apoi unge strugurii cu albuş. Lasă-i 2 minute, după care presară zahăr pudră peste ei.
Intr-o crătidoară, topeşte mai întâi ciocolata albă la bain-marie, apoi înmoaie câteva căpşune. Le aşezi pe platou, lângă struguri.
După ce ai topit şi ciocolata neagră, repetă operaţiunea cu căpşunele. Pune-le şi pe ele pe platou.
Intr-o altă crăticioară prepară un caramel din zahărul tos şi câteva linguri cu apă. înmoaie în el felii mai groase de lămâie.
Când caramelul s-a mai răcit, ia pe o lingură şi lasă să curgă firicele dulci peste jumătăţile de piersică.
Fructe in caramel
Pofta buna!