Fructe coapte cu biscuiti si migdale

Printeaza

Fructe coapte cu biscuiti si migdale din: unt, ulei de rapiţă sau de migdale, zahăr brun, făină, biscuiti, scorţişoară sau nucşoară, sare, caise, cirese negre, zahăr tos, tapioca, extract de migdale.

Fructe_coapte_cu_biscuiti_si_migdale

Ingrediente:

  • 4 linguri de unt tăiat cuburi cu latura de 1 cm
  • 2 linguri de ulei de rapiţă sau de migdale
  • 3/4 ceaşcă de zahăr brun
  • 2/3 ceaşcă de făină
  • 1/2 ceaşcă de biscuiţi pisaţi (8 biscjiţi)
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară sau nucşoară
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 900 g de caise (cam 20 de bucăţi), fără sâmburi şi tăiate în sferturi
  • 650 g de cireşe negre, fără sâmburi
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 1 1/2 lingură de tapioca
  • un vârf de linguriţă de extract de migdale

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170°C. Unge tava de copt cu puţin unt sau ulei. Pune în blender untul, uleiul, zahărul brun, făina, biscuiţii, scorţişoara şi sarea. Mixează până când compoziţia devine fărâmicioasă.

Amesteca cireşele şi caisele cu zahărul tos, tapioca şi extrac­tul de migdale. Toarnă fructele în tava de copt şi presară deasu­pra mixul de biscuiţi, obţinut la punctul anterior.

Lasă la copt până când desertul se rumeneş­te, iar sucul se îngroaşă, circa 35 de minute. Se serveşte cald sau la temperatura camerei.

Fructe coapte cu biscuiti si migdale

Fructe_coapte_cu_biscuiti_si_migdale

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustos mixul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.