Fructe confiate

Printeaza

Fructe confiate din: fructe, zahar, apa.

Ingrediente:Fructe confiate

  • 1 kg fructe (vişine, cireşe, caise, coji de portocale)
  • 1 kg zahăr 259 ml apă

 

Mod de preparare:

Se face un sirop din 500 g zahăr şi 250 ml apă, apoi se lasă la răcit.

Fructele se curăţă de codiţe şi sâmburi, se introduc în sirop şi se lasă 1 oră, apoi se pun la fiert 10 min.

Se lasă la răcit câteva ore, se adaugă încă 250 g zahăr şi se fierb din nou, până se leagă siropul ca la dulceaţă.

Se scurge siropul din vas, iar fructele se pun într-o sită şi se introduc în cuptorul încălzit la 30-40°C, până se usucă. Când fructele sunt aproape uscate, se dau prin zahăr tos.

Fructele confiate se păstrează la rece, în loc uscat, în cutii de carton, cu hârtie între straturi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.