Fructe confiate
PrinteazaFructe confiate din: fructe, zahar, apa.
- 1 kg fructe (vişine, cireşe, caise, coji de portocale)
- 1 kg zahăr 259 ml apă
Mod de preparare:
Se face un sirop din 500 g zahăr şi 250 ml apă, apoi se lasă la răcit.
Fructele se curăţă de codiţe şi sâmburi, se introduc în sirop şi se lasă 1 oră, apoi se pun la fiert 10 min.
Se lasă la răcit câteva ore, se adaugă încă 250 g zahăr şi se fierb din nou, până se leagă siropul ca la dulceaţă.
Se scurge siropul din vas, iar fructele se pun într-o sită şi se introduc în cuptorul încălzit la 30-40°C, până se usucă. Când fructele sunt aproape uscate, se dau prin zahăr tos.
Fructele confiate se păstrează la rece, în loc uscat, în cutii de carton, cu hârtie între straturi.
Pofta buna!