Visine conservate pentru iarna din: visine, zahar, vanilie, rom. Ingrediente: 1 kg vişine 400 g zahăr brun 1 păstaie de vanilie 100 ml rom/coniac/votcă Mod de preparare: Spală fructele şi scoate-le sâmburii. Presară zahărul deasupra, adaugă miezul de vanilie, amestecă uşor ca să nu zdrobeşti fructele şi lasă-le aşa peste noapte, acoperite, la temperatura camerei […]
Fructe conservate in rom
PrinteazaFructe conservate in rom din: prune, struguri, mere, pere, zahar si rom alb.
- 1 kg amestec de fructe: prune, struguri, mere, pere
- 1 kg zahar
- rom alb
Mod de preparare:
Curatati fructele bine de samburi, codite si frunze. Taiati merele si perele in sferturi sau in cubulete si eliminati cotoarele si semintele.
Puneti toate fructele intr-un castron si puneti zaharul peste ele.
Amestecati usor ingredientele si lasati-le 1 ora in repaus, pana cand lasa un sirop.
Turnati peste ele rom alb, cat sa le acopere. Puneti fructele in borcane, turnati romul peste ele si inchideti-le ermetic.
Le puteti folosi la salata de fructe, ca garnitura la inghetate sau pentru ornarea prajiturilor.
Pofta buna!
poate iti place si:
Visine conservate pentru iarna
Conserve de gogosari copti
Conserve de gogosari copti din: gogosari, apa, aspirina. Ingrediente: gogosari apa aspirina Mod de preparare: Coci pe plită 2-3 kg gogoşari, îi laşi să se înăbuşe Într-o oală cu capac, apoi îi cureţi de pieliţe. Sub jet de apă le îndepărtezi codiţele şi sâmburii, după ce ai curăţat întreaga cantitate; îi laşi la […]
Cum sa-ti pastrezi sanatatea pe timp de iarna
Desi afecteaza pielea, parul, silueta, etc, anotimpul rece nu trebuie considerat un inamic al frumusetii. Sunt necesare doar cateva mici trucuri pentru mentinerea starii de sanatate si frumusetii exterioare. Ingrijirea tenului si parului Exfolierea Trecerea de la temperaturi scazute la un mediu incalzit artificial are un efect puternic de uscare a pielii. Exfolierea este importanta […]
Totul despre sare si sodiu
Avertismentele publice emise de specialisti cu privire la consumul exagerat de sare a condus la o perceptie negativa fata de acest aliment, desi organismul are nevoie de sodiu pentru a functiona in mod corect. Sodiul este un mineral si un electrolit important pentru numeroase functii ale corpului, avand rolul de a mentine echilibrul fluidelor in […]