Fructe de mare cu legume şi şofran
PrinteazaO reteta de fructe de mare cu legume si sofran din: ulei de masline, morcovi, tije de telina, ceapa, usturoi, cartofi noi, bulion de legume sau de peste, sofran, peste, fasole verde, vin alb sec, amidon, creveti, sare, piper si verdeata proaspata.
- 1 lingură ulei de măsline
- 150 g morcovi, tăiaţi rondele subţiri
- 1 tije de ţelină, tocate
- 150 g ceapă, tocată
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 350 g cartofi noi, tăiaţi în jumătăţi, dacă sunt prea mari
- 300 ml bulion de legume sau de peşte
- 10-12 stigme de şofran
- 500 g cod, eglefin sau somon
- 150 g fasole verde păstăi, tăiate în jumătăţi
- 125 ml vin alb sec
- 1 lingură amidon de porumb
- 1 lingură lapte degresat
- 125 g creveţi, fierţi, decorticaţi, decongelaţi (dacă au fost congelaţi)
- sare şi piper negru
- 2 linguri verdeaţă proaspătă, tocată, cum ar fi chives, pătrunjel, tarhon sau cimbru
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare cu fund gros. Se adaugă morcovii, telina şi cepa. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute. 2 Se pun usturoiul şi cartofii şi se continuă 5 minute fierberea, însă fără capac, amestecând ocazional.
Se toarnă bulionul şi şofranul. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute sau până când legumele încep să se înmoaie. Intre timp, se îndepărtează pielea de pe peşte, se dezosează şi se taie în bucăţi cu latura de 4 cm.
Se adaugă peştele, fasolea şi vinul în cratiţă, se acoperă şi se lasă să mai fiarbă înăbuşit 7 minute. Se dizolvă amidonul în lapte, apoi se toarnă încet în cratiţă, împreună cu creveţii. Se lasă sosul să fiarbă încetişor având grijă ca peştele să nu se rupă la fierbere, iar creveţii să se încălzească.
Se sărează şi se piperează, se adaugă verdeaţa şi se serveşte. Se serveste cu puţin orez sau pâine proaspătă crocantă pentru a culege sosul gustos.
Salată de ridichi si fenicul
Poftă bună!