Fructe de mare cu sos de rosii
PrinteazaFructe de mare cu sos de rosii din: fructe de mare, sare, piper negru, zeamă de lămâie, sos Worcester, ceapa, morcov, telina, ardei, ulei, usturoi, coaja răzuită de lămâie, roşii, bulion, seminţe de pin, oţet, zahar.
- 300 g fructe de mare gata fierte (sepie, scoici fara cochilie, fileu de peşte)
- sare, piper negru
- zeamă de lămâie
- sos Worcester
- 1 /2 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata de ţelina
- câte 1/4 ardei roşu şi verde
- 1 lingura ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingurita coaja răzuită de la o lămâie
- 250 g roşii fără pieliţă
- 350 ml bulion de legume
- 2 linguri seminţe de pin
- puţin oţet
- 1 praf zahăr
Mod de preparare:
Fructele de mare se curăţă, se sărează, se piperează şi se lasă la marinat cam 1/2 oră în zeamă de lămâie şi sos Worcester.
Legumele se taie mărunt, se prăjesc în ulei până devin sticloase. Se toacă fin căţelul de usturoi, se adaugă coaja de lămâie şi roşiile şi se toarnă bulionul.
Se adaugă seminţele de pin şi fructele de mare, se lasă 1/4 oră la fiert,.
Pofta buna!