Fructe de mare cu vin
PrinteazaFructe de mare cu vin din: file de peste, midii, creveti, calamari, morcov, fenicul, ceapa, apio, ceapa, usturoi, ulei, vin, masline, sare, piper.
- 500 g file de peşte
- 1 kg midii
- 4 creveţi jumbo
- 6-8 baby calamari
- 1 morcov
- 1 fenicul
- 2 fire de ceapă verde
- 1 apio
- 1 ceapă roşie
- 2 căţei de usturoi
3 linguri cu ulei de măsline - 1 ardei iute
- 1 lingură cu pastă de tomate
- 100 ml vin alb sec
- 250 g supă de peşte
- 400 g suc de roşii
- 8-12 măsline fără sâmburi
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- busuioc
Mod de preparare:
Spală legumele şi taie-le cubuleţe. Curăţă ardeiul de seminţe şi taie-l fin.
Incălzeşte uleiul şi căleşte legumele cu usturoiul. Adaugă pasta de tomate, vinul alb şi adu-le la temperatura de fierbere. După câteva clocote, pune supa, sucul de roşii şi lasă-le la foc domol 15 minute.
Condimentează şi pune zeama de la o lămâie. Pune fileurile de peşte tăiate după preferinţă, midiile, calamarii, creveţii şi măslinele şi mai lasă pe foc, acoperit, 6-8 minute.
Indepărtează midiile care au rămas închise, potriveşte gustul de sare şi piper şi garniseşte cu busuioc proaspăt. Serveşte tocana de peşte cu felii de baghetă rumenite în cuptor.
Pofta buna!