Fructe de mare in sos de rosii si usturoi
PrinteazaFructe de mare in sos de rosii si usutroi din: fructe de mare gata fierte (sepie, scoici fara cochilie, fileu de peşte), sare, piper negru, zeamă de lămâie, sos Worcester, ceapa, morcov, telina, ardei rosu si verde, ulei de masline, usturoi, coaja răzuită de lămâie, roşii fără pieliţă, bulion de legume, seminţe de pin coconar, oţet, zahar.
Ingrediente:
- 300 g fructe de mare gata fierte (sepie, scoici fara cochilie, fileu de peşte)
- sare, piper negru
- zeamă de lămâie
- sos Worcester
- 1 /2 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata de ţelina
- câte 1/4 ardei roşu şi verde
- 1 lingura ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingurita coaja răzuită de la o lămâie
- 250 g roşii fără pieliţă
- 350 ml bulion de legume
- 2 linguri seminţe de pin coconar
- puţin oţet
- 1 praf zahăr
Mod de preparare:
Fructele de mare se curăţă, se sărează, se piperează şi se lasă la marinat cam 1/2 oră în zeamă de lămâie şi sos Worcester.
Legumele se taie mărunt, se prăjesc în ulei până devin sticloase. Se toacă fin căţelul de usturoi, se adaugă coaja de lămâie şi roşiile şi se toarnă bulionul.
Se adaugă seminţele de pin coconar şi fructele de mare, se lasă 1/4 oră la fiert, se gusţă.
Fructe de mare in sos de rosii si usutroi
Pofta buna!
Delicioase fructele de mare!