Midii in vin alb din: midii, usturoi, vin, ulei, patrunjel, piper. Ingrediente: un kg midii 3 căţei usturoi 350 ml vin alb sec 2 linguri ulei o legătură pătrunjel un praf piper Mod de preparare: In ulei încins se pune usturoiul feliat să se călească. După un minut se pun midiile şi se amestecă. Se […]
Fructe de mare in sos de rosii
PrinteazaFructe de mare in sos de rosii din: fructe de mare, sare, piper negru, zeamă de lămâie, sos Worcester, ceapa, morcov, telina, ardei rosu si verde, ulei de masline, usturoi, coaja răzuită de lămâie, roşii fără pieliţă, bulion de legume, seminţe de pin coconar, oţet, zahar.
- 300 g fructe de mare gata fierte (sepie, scoici fara cochilie, fileu de peşte)
- sare, piper negru
- zeamă de lămâie
- sos Worcester
- 1 /2 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata de ţelina
- câte 1/4 ardei roşu şi verde
- 1 lingura ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingurita coaja răzuită de la o lămâie
- 250 g roşii fără pieliţă
- 350 ml bulion de legume
- 2 linguri seminţe de pin coconar
- puţin oţet
- 1 praf zahăr
Mod de preparare:
Fructele de mare se curăţă, se sărează, se piperează şi se lasă la marinat cam 1/2 oră în zeamă de lămâie şi sos Worcester.
Legumele se taie mărunt, se prăjesc în ulei până devin sticloase. Se toacă fin căţelul de usturoi, se adaugă coaja de lămâie şi roşiile şi se toarnă bulionul.
Se adaugă seminţele de pin coconar şi fructele de mare, se lasă 1/4 oră la fiert.
Se servesc imediat.
Pofta buna!
Orez cu midii si soia
Orez cu midii si soia din: orez, midii, ardei, morcov, limeta, sos de soia. Ingrediente: 250 g midii 50 ml ulei de măsline 2-3 linguri de apă 1/2 ardei gras roşu 1 morcov sucul de la 1 limetă 1 lingură de sos de soia 150 g orez sare si piper Mod de preparare: Se spală […]
Supa de midii cu bacon
14Supa de midii cu bacon din: midii, ceapa, usturoi, bacon, morcov, lamaie, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg midii 2 cepe mici 2 căţei usturoi un morcov 100 g cubuleţe bacon sucul de la 1/2 de lămâie 150 ml smântână 200 ml vin alb sec 2 gălbenuşuri o lingură ulei 2 foi dafin un […]