Fructe de mare la tigaie

Printeaza

Fructe de mare la tigaie din: usturoi, ardei iute, seminte de fenicul, coaja de lamaie, ulei de masline, vin, cochilii saint jacques, caracatita, patrunjel, paine crocanta.

Ingrediente:Fructe_de_mare_la_tigaie

  • 8 catei de usturoi, taiat felii subtiri
  • 1-2 bucati ardei iute, taiat felii
  • 1 lingurita seminte fenicul, usor zdrobite
  • coaja de la 1 lamaie, curatata cu cutitul special de legume
  • 150 ml ulei de masline
  • 125 ml vin alb sec
  • 200 g cochilii Saint Jacques, fara coral
  • 400 g creveti, decorticati
  • 300 g caracatita, taiata segmente
  • patrunjel proaspat sau marar, tocat
  • 1 paine crocanta, rupta pentru servit

 

Mod de preparare:

Pune la foc mic o tigaie, adaugă usturoiul, ardeiul iute, feniculul, coaja de lămâie şi uleiul. Lasă să stea 10 min pentru ca usturoiul şi aromele să infuzeze. Scoate ingredientele deoaprte, îndepărtează coaja de lămâie.

Adaugă vinul şi măreşte flacăra 3-5 min, până când aproape se absoarbe.Adaugă cochiliile şi prăjeşte pe fiecare parte câte 1 min dacă sunt mici sau 2 min dacă sunt mai cărnoase, până când se rumenesc.

Lasă deoparte. Adaugă creveţii şi rumeneşte-i 1 min şi apoi rumeneşte caracatiţa 2 min. Opreşte flacăra, adaugă cochiliile în vas, presară usturoiul, feniculul şi verdeaţa proaspătă. Serveşte cu pâine crocantă.

Fructe de mare la tigaie

Fructe_de_mare_la_tigaie

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • fructe de mare la tigaie
  • retete fructe de mare la tigaie
  • fructe de mare cu legume la tigaie
  • cocktail fructe de mare reteta
  • retete cocktail fructe de mare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.