Fructe de padure cu inghetata
PrinteazaFructe de padure cu inghetata din: zmeura, mure, coacaze, capsuni, inghetata, galbenus, zeama de lamaie, zahar, vin spumant.
- 200 g zmeură
- 200 g mure
- 200 g coacăze roşii
- 200 g căpşuni
- 500 ml îngheţată de vanilie
- 3 gălbenuşuri
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 3-4 linguri de zahăr
- 175 ml de vin spumant sec
Mod de preparare:
Zmeura şi murele se curăţă, iar coacăzele se spală, se scurg de apă şi se aleg de pe tije cu ajutorul unei furculiţe. Căpşunile se spală, se scurg de apă şi li se îndepărtează codiţele.
Fructele se amestecă cu grijă într-un bol. Se aşează pe deasupra cupe mari de îngheţată.
Gălbenuşul se bate bine într-un vas împreună cu zeama de lămâie, zahărul şi vinul spumant. Se îngroaşă la bain-marie, amestecând continuu.
Crema zabaione caldă se toarnă peste mixul de fructe şi îngheţată.
Fructe de padure cu inghetata
Pofta buna!