Fructe si legume uscate
PrinteazaUn obicei cu tradiţie, uscatul legumelor şi fructelor nu trebuie dat uitării nici în toamna asta…
Cum usuci roşiile
O metodă străveche şi 100% naturală de uscare a pătlăgelelor te ajută să te bucuri de ele în orice anotimp, vitaminele păstrându-li-se toate intacte.
Taie- le felii, adaugă deasupra sare, piper, busuioc şi alte condimente după gust şi aşază-le pe un grătar înalt, în bătaia soarelui. Seara se ţin în casă acoperite cu o pânză, iar a doua zi, se reia procedura, până când roşiile se deshidratează complet.
Soarele poate fi înlocuit cu… focul din cup-tor.. Condimentează roşiile, adaugă câteva picături de ulei de măsline, dă-le la cuptor o oră, iar după ce se răcesc, pune-le în borcane!
Ardei uscaţi
Spală bine ardeii, pune-i la soare pe foi de hârtie sau înşiră-i, unul după altul, pe o ţepuşă din lemn sau pe o aţă tare, lăsând între ei o distanţă suficientă cât să circule aerul. Se depozitează la aer până se usucă.
Prune uscate
Prunele întregi spălate bine sunt aşezate pe un grătar şi puse pe jar, la foc mic, în cuptorul cu vatră. Poţi usca prunele şi pe tavă, în cuptor, la foc mic.
Chiar ma interesa cum se usuca fructele si legumele