Fructe si legume uscate

Printeaza

Fructe si legume uscateUn obicei cu tradiţie, usca­tul legumelor şi fructelor nu trebuie dat uitării nici în toamna asta…

Cum usuci roşiile

O metodă străveche şi 100% naturală de uscare a pătlăgelelor te ajută să te bucuri de ele în orice ano­timp, vitaminele păstrându-li-se toate intacte.

Taie- le felii, adaugă deasupra sare, piper, busuioc şi alte condimente după gust şi aşază-le pe un grătar înalt, în bătaia soarelui. Seara se ţin în casă acoperite cu o pânză, iar a doua zi, se reia procedura, până când roşiile se deshidratează complet.

Soarele poate fi înlocuit cu… focul din cup-tor.. Condimentează roşiile, adaugă câteva picături de ulei de măsline, dă-le la cuptor o oră, iar după ce se răcesc, pune-le în borcane!

Ardei uscaţi

Spală bine ardeii, pune-i la soare pe foi de hârtie sau înşiră-i, unul după altul, pe o ţepuşă din lemn sau pe o aţă tare, lăsând între ei o distanţă suficientă cât să circule aerul. Se depozitea­ză la aer până se usucă.

Prune uscate

Prunele întregi spălate bine sunt aşezate pe un grătar şi puse pe jar, la foc mic, în cuptorul cu va­tră. Poţi usca prunele şi pe tavă, în cuptor, la foc mic.

1 comentariu

  1. Chiar ma interesa cum se usuca fructele si legumele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.