Fructe de mare cu ghimbir
PrinteazaFructe de mare cu ghimbir din: sos de peste, ghimbir, coriandru, dovlecel, praz, morcov, limeta, ciuperci, creveti, raci, carne alba de peste.
- 6 linguri de sos de peşte
- 2 bucăţi mari de ghimbir
- 1 legătura de coriandru
- 1 dovlecel
- 1 praz mare
- 1 morcov
- 1 limetă
- 100 g ciuperci
- 200 g creveţi
- 12 creveţi mari
- 4 raci
- 400 g carne albă de peşte
Mod de preparare:
Se lasă să clocotească timp de 5-10 minute la foc mic 3 l de apă împreună cu sosul de peşte şi cu ghimbirul necurăţat, tăiat bucăţi, după care amestecul se pasează. Se spală coriandrul, se scutură de apă şi se rup frunzuliţele.
Se spală dovlecelul, prazul şi morcovul, se usucă, se cufăţă şi se taie felii. Se taie în jumătate limeta; se curăţă ciupercile şi se taie felii subţiri.
Fructele de mare, peştele şi legumele se pun în wok, peste se toarnă zeama de ghimbir, se dau în clocot, după care se lasă 5 minute să clocotească la foc mic.
Se presară deasupra frunzuliţele de coriandru.
Pofta buna!