Fructe de mare cu sos de smântână
PrinteazaFructe de mare cu sos de smântână din: ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, vin alb sec, supa de pui, amidon, fructe de mare, anghinare, sparaghel, marar, smantana.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 2 codite de telina, tocate
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 175 ml vin alb sec
- 300 ml supa limpede de pui
- 1 lingura amidon amestecat cu 1 lingura apa rece
- 400 g amestec de fructe de mare
- 400 g inimi de anghinare din conserva
- 200 g sparanghel sau fasole verde
- o mana de marar proaspat, tocat
- 5 linguri smantana
Mod de preparare:
Incinge uleiul si soteaza ceapa si coditele de telina pana cand se inmoaie, circa 10 minute.
Adauga usturoiul si tine pe foc 1 minut. Stinge cu vinul si fierbe la foc mare pana cand aproape tot lichidul se evapora.
Adauga amidonul si supa de pui, micsoareaza flacara si fierbe la foc inabusit 5-10 minute, amestecand frecvent, pana cand sosul se ingroasa.
Potriveste gustul de sare si piper si adauga fructele de mare, inimile de naghinare, sparanghelul sau fasolea verde si aproape tot mararul.
Fierbe cinci minute si apoi adauga smantana. Serveste presarat cu marar proaspat.
Fructe de mare cu sos de smântână
Pofta buna!