Fructe de mare cu sos de soia

Printeaza

Fructe de mare cu sos de soia – Fructele de mare în sos de soia sunt un preparat rafinat și plin de savoare, inspirat din bucătăria asiatică.

Acest fel de mâncare combină delicatețea fructelor de mare cu gustul bogat și sărat al sosului de soia, oferind o explozie de arome și texturi care îți vor încânta papilele gustative.

Ingrediente

Pentru a pregăti 4 porții de fructe de mare în sos de soia, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g fructe de mare mixte (creveți, calamari, scoici, etc.)
  • 3 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 bucată mică de ghimbir proaspăt (aproximativ 2 cm), ras
  • 1 ardei iute roșu, tăiat fin (opțional, pentru un plus de picant)
  • 1 lingură de miere sau zahăr brun (pentru echilibrarea gustului)
  • 1 linguriță de oțet de orez sau oțet balsamic
  • 1 legătură de ceapă verde, tocată
  • 1 lingură de semințe de susan prăjite (pentru decor)
  • 1 legătură mică de coriandru proaspăt, tocat (pentru decor)
  • 200 g orez basmati sau tăiței de orez (pentru servire, opțional)

 

Mod de preparare

Fructe de mare cu sos de soia: Dacă folosești fructe de mare congelate, asigură-te că le decongelezi complet și le usuci bine cu un prosop de hârtie.

Fructele de mare proaspete trebuie curățate și clătite bine sub apă rece.

Într-un bol, combină sosul de soia, uleiul de susan, mierea sau zahărul brun, oțetul de orez, usturoiul tocat și ghimbirul ras.

Adaugă ardeiul iute, dacă dorești un preparat mai picant. Amestecă bine până când ingredientele se omogenizează.

Adaugă fructele de mare în acest amestec și amestecă-le bine pentru a se acoperi uniform cu marinada.

Lasă-le la marinat timp de 15-20 de minute.

Într-o tigaie mare sau un wok, încălzește puțin ulei de susan suplimentar la foc mediu.

Adaugă fructele de mare marinate și gătește-le timp de 3-5 minute, amestecând constant, până când sunt gătite complet.

Creveții trebuie să fie roz și opaci, iar calamarii și scoicile trebuie să fie fragede.

Transferă fructele de mare gătite într-un platou și presară deasupra ceapa verde tocată, semințele de susan prăjite și coriandrul proaspăt.

Dacă servești fructele de mare cu orez basmati sau tăiței de orez, pregătește-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj și așază-le lângă sau sub fructele de mare.

Gustă preparatul și ajustează condimentele după preferințe, adăugând mai mult sos de soia sau ulei de susan dacă este necesar.

Valori nutriționale (per porție fără orez sau tăiței)

  • Calorii: Aproximativ 200 kcal
  • Proteine: 20 g
  • Grăsimi: 10 g
  • Grăsimi saturate: 2 g
  • Carbohidrați: 10 g
  • Zaharuri: 5 g
  • Fibre: 1 g
  • Sodiu: 900 mg (aproximativ, în funcție de sosul de soia folosit)
  • Omega-3: Aproximativ 500 mg

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.