Fructe marinate cu orez si portocale
PrinteazaFructe marinate cu orez si portocale din: orez, lapte degresat, sare, zahar, iaurt, zahar vanilat, portocale, lamaie, samburi de alune, miere, fructe, scortisoara.
- 200 g orez
- 700 ml lapte degresat
- sare iodata
- 3-4 linguri zahar
- 400 g iaurt (amestecat cu zahar vanilat – 2 pachetele)
- 1 portocala (coaja si zeama) + alte doua portocale (doar zeama)
- 1 lamaie
- 50 g samburi de alune
- 2 linguri miere
- 500 g fructe taiate bucati (ananas, pere, piersici)
- 1 lingurita scortisoara pisata
Mod de preparare:
Orezul spalat se fierbe 25 de minute la foc potrivit cu lapte, sare, doua linguri de zahar si o bucata de coaja de portocala, dupa care se stinge focul si se lasa sa se umfle circa 15 minute.
Se rade coaja de portocala ramasa si se stoarce zeama. Se amesteca orezul cu zeama de portocala si iaurtul. Separat, se storc celelalte doua portocale si lamaia si zeama se amesteca cu alunele taiate si cu mierea.
Cu marinata astfel preparata se stropesc fructele taiate, se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda 15 minute.
Fructele marinate se servesc cu orezul fiert, peste care s-au presarat restul de zahar, scortisoara pisata si coaja rasa de portocala.
Pofta buna!