Fructele si legumele verzi
PrinteazaFructele şi legumele de culoare verde conţin indoli (scad incidenţa cancerului,în special a celui de colon) şi luteină (ajută la menţinerea sănătăţii vederii).
- varza – sursă de ANTIOXIDANTI, rol anticâncerigen
- castravetele – sursă de SUBSTANŢE ALCALINE, reface circulaţia sângelui
- salata verde – sursă de MAGNEZIU, stimulează metabolismul
- ceapa verde – sursă de POTASIU, ameliorează diabetul
- usturoiul verde – sursă de SELENIU, combate infecţia cu Helicobacter pylori
- broccoli – sursă de FIER, asigură o viaţă lungă
- spanacul – sursă de VITAMINA K, asigură oase puternice
- prazul – sursă de MANGAN, curăţă rinichii
- sparanghelul – sursă de ANTIOXIDANŢI, efect antiîmbătrânire
Cura cu praz
Prazul conţine: sodiu, potasiu, calciu, mangan, sulf, siliciu, fosfor, fier şi vitaminele A, B1, B2, C.
Consumul de praz aduce următoarele beneficii: tonifică sistemul nervos, e laxativ, calmează stările iritative ale tractului digestiv, combate limbricii şi oxiurii, este emolient, expectorant, adjuvant în ateroscleroză, antiseptic.