Fructele si legumele verzi

Printeaza

Fructele şi legumele de culoare verde conţin indoli (scad incidenţa cancerului,în special a celui de colon) şi luteină (ajută la menţinerea sănătăţii vederii).

  • varza – sursă de ANTIOXIDANTI, rol anticâncerigen
  • castravetele – sursă de SUBSTANŢE ALCALINE, reface circulaţia sângelui
  • salata verde – sursă de MAGNEZIU, stimulează metabolismul
  • ceapa verde – sursă de POTASIU, ameliorează diabetul
  • usturoiul verde – sursă de SELENIU, combate infecţia cu Helicobacter pylori
  • broccoli – sursă de FIER, asigură o viaţă lungă
  • spanacul – sursă de VITAMINA K, asigură oase puternice
  • prazul – sursă de MANGAN, curăţă rinichii
  • sparanghelul – sursă de ANTIOXIDANŢI, efect antiîmbătrânire

Cura cu praz

Prazul conţine: sodiu, potasiu, calciu, mangan, sulf, siliciu, fosfor, fier şi vitaminele A, B1, B2, C.

Consumul de praz aduce următoarele beneficii: tonifică sistemul nervos, e laxativ, calmează stările iritative ale tractului digestiv, combate limbricii şi oxiurii, este emolient, expectorant, adjuvant în ateroscleroză, antiseptic.

 

Fructele si legumele verzi

Fructele si legumele verzi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.