Frunze de andiva si de radicchio umplute cu macrou
PrinteazaO retete de frunze de andiva si de radicchio umplute cu macrou afumat, lamaie, smantana lichida, ceapa si marar. Se poate păstra în frigider până la o săptămână. îl puteţi servi cu toast, cu cartofi copţi, sau cu ce altceva vă face plăcere.
- 200 g file de macrou afumat, fără piele, rupt în bucăţele mici
- 4 linguri smântână lichidă
- 1/2 lămâie, suc şi coajă
- 1 legătură mică de ceapă de tuns, mărunţită
- 1 mână de mărar tocat
- 1 radicchio mic, frunzele separate
- 1-2 andive, frunzele separate
Mod de preparare:
Se amestecă uşor bucăţelele de macrou cu creme fraîche, suc de lămâie, jumătate din ierburi şi cu un praf de piper măcinat (fără sare căci macroul este deja destul de sărat). Se ţine la rece până în momentul servirii.
Cu ajutorul unei linguri se pun porţii generoase de amestec în fiecare frunză, apoi se aşază pe platouri. Se presară cu restul de ierburi şi cu coajă rasă de lămâie, apoi se servesc.
Poftă bună!