Frunze de sfecla cu carne tocata

Printeaza

O reteta de frunze de sfecla mangold cu carne tocata si chifla, ceapa, patrunjel, orez, ou, sare, piper, boia de ardei dulce si unt.

Ingrediente:Frunze de sfecla cu carne tocata

  • frunzele de la 1 sfeclă mangold
  • 1 chiflă
  • 2 cepe
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 300 g carne tocată
  • 200 g orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper măcinat
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri unt

sos:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 200 ml supa de legume
  • 2 linguri smantana

 

Mod de preparare:

Frunzele de sfeclă se curăţă, se spală şi se opăresc timp de 1 minut în apă cu sare, după care se scurg şi se lasă să se usuce.

Pentru umplutură, se înmoaie chifla şi se păstrează miezul. Se curăţă ceapa şi pătrunjelul şi se taie mărunt. Se amestecă oul, carnea tocată, miezul de chiflă, orezul, pătrunjelul şi boiaua, până când se obţine o compoziţie omogenă.

Se umple fiecare frunză cu amestecul obţinut, formându-se 6 dulade mari sau 12 mai mici. Se lasa la cuptor timp de 20-25 de minute. Pentru sos, se topeste untul intr-o oala mica. Se adauga laptele si supa de carne, se fierbe circa 8 minute, amestecandu-se continuu, pana cand se obtine un sos dens.

La sfarsit se incorporeaza smantana si se decoreaza fiecare rulada.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.