Patlagele murate la borcan din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 kg pătlăgele apa sare zahar otet ulei piper boabe Mod de preparare: Se aleg 3 kg pătlăgele roşii rotunde. Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, […]
Frunze de hrean murate
PrinteazaFrunze de hrean murate din: frunze de hrean, sare grunjoasa, apa.
Ingrediente:
- 100-120 frunze proaspete de hrean
- sare grunjoasa
- apa
Mod de preparare Frunze de hrean murate:
Cureţi frunzele de hrean de codiţe şi de părţile aţoase, apoi le speli. Suprapui mai multe foi, după care le rulezi şi pui ruloul într-un castron.
Procedezi astfel până termini toate frunzele. Aşezi rulourile în borcane cu volumul de 1 litru, presându-le bine.
Torni deasupra apă clocotită şi laşi borcanul acoperit cu o farfurie, până a doua zi.
Scurgi apa, aşezi borcanele pe un suport metalic şi torni din nou apă clocotită, după care le laşi astfel din nou o zi.
Motivul pentru care repeţi această operaţie este ca să iasă iuţeala din frunze.
Scurgi din nou apa din borcan, scoţi pe rând rulourile, le desfaci şi presari frunzele cu sare grunjoasă.
Aşezi rulourile din nou în borcan, presari deasupra sare şi închizi ermetic borcanul.
Când le foloseşti, dacă sunt prea sărate, le desărezi în apă rece, exact aşa cum procedezi cu frunzele de varză murată.
Le întrebuinţezi la prepararea sărmăluţelor.
Frunze de varza murate din: varza, marar, hrean, sare, boabe de porumb. Ingrediente: varză mărar hrean sare boabe de porumb un borcan celofan sau folie adezivă Mod de preparare: Se alege varză frumoasă, se desface în frunze, se spală şi se lasă să se scurgă de apă. In borcanul bine spălat şi scurs, se […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/frunze-hrean-murate html
Dragii mei multumesc pentru postare.Asa o sa fac .