Frunze de salata verde cu costita si avocado
PrinteazaFrunze de salata verde cu costita si avocado din: costita, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, mustar cu boabe, zahar, salata verde.
- 250 g costita taiata cuburi
- 1 avocado
- zeama si coaja razuita de la 1 lamaie
- 100 g ridichi, taiate felii
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita mustar cu boabe intregi
- un praf de zahar
- 2 bucati salata verde mica, frunzele mici intregi
Mod de preparare:
Incinge un vas larg pe foc şi prăjeşte costiţa 8-10 min, întorcând frecvent, până când se rumeneşte şi devine crocantă. Scurge grăsimea scursă şi apoi lasă să se răcească pe hârtie absorbantă.
Curăţă avodo de coajă şi sâmbure şi taie-l cuburi, stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi apoi combină cu ridichile.
Intr-un bol combină restul de zeamă de lămâie, uleiul, muştarul şi zahărul, sare şi piper.
Pune frunzele de salată într-un bol cu apă rece ca gheaţa ca să se învioreze 10 min. Scutură-le de apă şi lasă-le deoparte.
Umple frunzele cu amestec de avocado şi ridichi, aşază deasupra costiţă şi stropeşte cu vinegreta înainte de a servi.
Frunze de salata verde cu costita si avocado
Pofta buna!