Fundite wonton cu susan si inghetata cu susan
PrinteazaO reteta de Fundite wonton cu susan si inghetata cu susan din: seminte de susan, galbenusuri, zahar tos, lapte integral, smantana, aluat, ou si zahar pudra.
îngheţată cu susan:
- 85 g de seminţe de susan negre (sau albe)
- 4 gălbenuşuri
- 100 g de zahăr tos
- 250 ml de lapte integral
- 250 ml de smântână dulce
Fundiţe wonton cu susan:
- 8 foi de aluat pentru wonton, decongelat dacă a stat la congelator
- 1 ou mediu, bătut uşor
- 1 linguriţă de seminţe de susan negru (sau alb) sau un amestec ulei vegetal sau de arahide, pentru prăjit
- zahăr pudră, pentru presărat pe deasupra
Mod de preparare:
Pentru îngheţată, prăjiţi seminţele de susan într-o tigaie, amestecând până se rumenesc uşor şi devin aromate. Puneţi-le pe o farfurie şi lăsaţi-le să se răcească, apoi măcinaţi-le mărunt în robotul de bucătărie.
într-un bol, bateţi gălbenuşurile cu zahărul, până când compoziţia devine cremoasă. într-o oală medie, puneţi la foc potrivit laptele şi jumătate din smântână dulce. Lăsaţi-le să fiarbă 1 minut la foc mic, apoi turnaţi puţin din acest amestec peste gălbenuşuri, încorporându-le treptat în lapte. Amestecaţi cu o lingură de lemn la foc mediu spre mic până când crema este suficient de groasă încât să rămână pe lingură.
Adăugaţi pasta de susan în crema fierbinte. (Pentru o textură moale, treceţi-o printr-o sită). Aşezaţi-o deasupra unui bol cu apă cu gheaţă, să se răcească rapid. In alt bol, bateţi restul de smântână dulce până se întăreşte, apoi adăugaţi-o în crema răcită. Turnaţi crema într-o maşină de îngheţată şi lăsaţi-o până când este aproape gata. Transferaţi-o într-un recipient adecvat şi congelaţi-o până se întăreşte.
Pentru fundiţele wonton cu susan, tăiaţi fiecare foaie de aluat în 4 fâşii lungi. Faceţi o crestătură pe mijlocul fiecăreia (ca o gaură mică) şi răsuciţi un capăt pe dinăuntru, pentru a crea o fundiţă. Ungeţi fundiţele cu ou bătut, apoi presăraţi câteva seminţe de susan. Aşezaţi-le pe un tocător. Incingeţi un strat de 3-4 cm de ulei într-un wok sau într-o cratiţă adâncă cu fund gros. Prăjiţi fundiţele – în mai multe reprize – până se rumenesc pe toată suprafaţa şi devin crocante, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Scoateţi-le cu o paletă şi scurgeţi-le pe o hârtie de bucătărie. Răciţi-le şi pudraţi-le cu zahăr înainte de servire.
Pentru a le servi, puneţi una sau două cupe de îngheţată de susan în fiecare bol şi adăugaţi câteva seminţe de susan şi fundiţe wonton.
Fundite wonton cu susan si inghetata cu susan
Pofta buna!