Funduri de anghinare umplute cu legume
PrinteazaFunduri de anghinare umplute cu legume din: anghinare, lamaie, salote, ciuperci champignon, praz, tije de telina, ulei de masline, cimbru, patrunjel, supa de pasare, usturoi, sare si piper.
- 4 bucati mari de anghinare proaspata (sau 4 funduri de anghinare congelate)
- 1 lamaie
- 2 salote
- 250 g ciuperci champignon
- 100 g praz
- 100 g tije de telina
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 ramurica de cimbru
- 1 lingura cu patrunjel tocat
- 20 cl supa de pasare
- 4 catei de usturoi
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Rupeţi cozile de la anghinare. Indepărtaţi foile dure din exterior, apoi tăiaţi frunzele rămase, pînă la jumătate din înălţimea lor. Cu un cuţit bine ascuţit înţepaţi de jur împrejur, astfel încît să rămînă numai fundul legumei. Desprindeţi cu cuţitul inima formată din frunzuliţe moi. Scoateţi fiecare inimă şi frecaţi fundurile de anghinare cu o jumătate de lămîie.
Curăţaţi şi tocaţi şalota. Curăţaţi ciupercile şi stropiţi-le imediat cu sucul de lămîie rămas, apoi tocaţi-le. Spălaţi prazul şi ţelina (pe care apoi o curăţaţi de coajă) şi tăiaţi amîndouă legumele felii subţiri.
Incălziţi 1 lingură cu ulei de măsline într-o tigaie, adăugaţi şalota, prazul şi ţelina şi înăbuşiţi-le la foc mic timp de 5 minute, pînă se înmoaie. Adăugaţi ciupercile, sare, piper şi supravegheaţi fierberea pînă se evaporă tot sucul din legume. Presăraţi cimbru, adăugaţi pătrunjel şi amestecaţi bine.
Cuptorul trebuie să fie încălzit deja la 180°C. Repartizaţi amestecul de legume pe fundurile de anghinare şi puneţi-le într-o terină rezistentă la foc. Turnaţi restul de ulei şi supa în terină, repartizaţi căţeii de usturoi necurăţaţi de jur împrejur. Acoperiţi cu folie de aluminiu, băgaţi în cuptor şi lăsaţi la copt 40 de minute. Verificaţi dacă este gata şi serviţi fierbinte.
Funduri de anghinare umplute cu legume
Pofta buna!