Fursecuri cu lichior din: oua, zahar, Amaretto, faina. Ingrediente: 300 g zahăr 3 albuşuri 20 ml lichior Amaretto 200 g făină de migdale Mod de preparare: Se amestecă făina de migdale cu zahărul. Se adaugă albuşurile bine bătute $i lichiorul Amaretto şi se amestecă foarte bine cu ajutorul unei spatule, ca să nu se […]
Fursecuri cu alune si ciocolata
PrinteazaFursecuri cu alune si ciocolata din: griş foarte fin, făină, alune măcinate mai mare, unt, ou, ulei, zahar, parf de copt, sare, ciocolată topită.
Ingrediente:
- 140 g griş foarte fin
- 80 g făină
- 20 g alune măcinate mai mare
- 50 g unt
- 1 ou
- 3 linguri ulei
- 80 g zahăr
- 1 linguriţă praf de copt
- un praf sare
Pentru servit:
- 50 g ciocolată topită
Mod de preparare:
Intr-un vas, se amestecă toate ingredientele uscate, se adaugă untul si se amestecă bine cu vârfurile degetelor.
Se adaugă oul şi uleiul şi se amestecă foarte bine. Se formează fursecurile care se asază în tava de copt tapetată cu hârtie. Se dau la cuptor pentru 15 minute.
Se lasă la răcit şi apoi, cu dinţii unei furculiţe trecute prin ciocolată topită, se decorează.
După închegarea ciocolatei se aduc la masă.
Fursecuri cu alune si ciocolata
Pofta buna!
poate iti place si:
Fursecuri cu morcovi
Fursecuri cu morcovi din: morcovi, unt, zahar, faina, ou, bicarbonat, vanilie, nuci. Ingrediente: 2 morcovi 80 g unt 180 g zahăr brun un ou 300 g făină sare o linguriţă bicarbonat esenţă de vanilie 50 g nuci mărunţite Mod de preparare: Morcovii se fierb şi apoi se mixează. Se amestecă piureul de morcovi cu […]
Pofta buna!