Calamari la grătar cu lămâie și usturoi – preparat culinar mediteranean deosebit de apreciat pentru simplitatea și rafinamentul său. Acest fel de mâncare îmbină armonios textura delicată a calamarilor cu aroma proaspătă a lămâii și notele intense ale usturoiului, rezultând un platou ideal pentru mesele de vară sau ocaziile speciale. Prepararea calamarilor la grătar este […]
Fursecuri cu alune si nuci
PrinteazaFursecuri cu alune si nuci din: faina, arahide sau alune de padure, nuci, pesmet, esenta de cafea, frisca, oua, sare, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 60 g făină
- 150 g arahide prăjite sau alune de pădure prăjite
- 100 g nuci
- 2 linguri pesmet
- 2 linguriţe esenţă de cafea
- 100 ml frişca nebătută
- 8 albuşuri
- 1 praf de sare
- 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Mod de preparare:
Macini nucile şi alunele sau arahidele. Baţi’ albuşurile spumă tare împreună cu sarea.
Amesteci într-un bol făina cernută, alunele, nucile, pesmetul, esenţa de cafea, frişca, iar la sfârşit încorporezi albuşurile bătute spumă, amestecând uşor, de jos în sus, până la omogenizarea aluatului.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă. Pui compoziţia într-un cornet pentru decorat prăjiturile şi faci rondele de compoziţie, la distanţă unele de altele.
Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15 minute. Când se răcesc, le pudrezi cu zahăr cu aromă de vanilie.
Fursecuri cu alune si nuci
Pofta buna!
Tiramisu cu Lychee – Rețeta care Îți Va Cuceri Simțurile – este o variantă exotică și rafinată a clasicului desert italian, care combină aroma intensă a cafeinei cu dulceața și prospețimea fructelor de lychee. Această rețetă inedită aduce un suflu nou desertului tradițional, fiind ideală pentru a impresiona invitații la o masă festivă sau pentru […]