Fursecuri arabesti cu scortisoara

Printeaza

Fursecuri arabesti cu scortisoara din: faina, sare, zahar, scortisoara, drojdie, ou, unt, ulei, curmale, zahar pudra.

Ingrediente:Fursecuri arabesti cu scortisoara

  • 500 g făină
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară pudră
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 150 ml ulei

Pentru umplutură şi decor:

  • 200 g curmale
  • scorţişoară
  • 1-2 linguri ulei
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci făina cu drojdia, sarea, zahărul, scorţişoara şi nucşoara. Topeşti untul şi îl amesteci împreună cu uleiul. Amesteci făina cu oul şi grăsimile şi omogenizezi compoziţia. Dacă aluatul este prea tare şi nu poate fi uşor modelat, adaugi treptat lapte, iar dacă este prea i moale, puţină făină. Laşi aluatul să se odihnească.

Mixezi în blender curmalele curăţate de sâmburi şi le amesteci împreună cu scorţişoara şi cu puţin ulei, până se formează o pastă omogenă.

Modelezi mici sfere de aluat, pe care le aplatizezi între palme şi pui în mijloc 1/2 linguriţă pastă de curmale, înfăşori pasta în aluat şi formezi din nou biluţă.

Aşezi biluţele în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci aproximativ 20 de minute, la foc mediu.

Le laşi să se răcească, după care le presari cu zahăr pudră aromat. în bucătăria arabă, aceste fursecuri poartă numele Kaek Bil Tamer.

 

Fursecuri arabesti cu scortisoara

Fursecuri arabesti cu scortisoara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.