Fursecuri aromate cu gem
PrinteazaFursecuri aromate cu gem din: margarina, zahar, rom, lamaie, faina, gem, smantana, fructe.
- 200 g margarină, pentru prăjituri
- 150 g zahăr pudră
- 1 linguriţă esenţă de rom
- coaja de la 1 lămâie
- 350 g făină
- 1 praf de sare
- gem, după gust
- 2 linguri smântână vegetală
- 2 linguri afine sau alte fructe de pădure
Mod de preparare:
Mixezi margarina cu zahărul pudră până când capătă o consistenţă cremoasă. încorporezi coaja de lămâie, esenţa de rom, sarea şi făina, treptat. Frămânţi până când obţii un aluat omogen, din care întinzi o foaie nu foarte subţire.
Decupezi fursecurile în ce formă doreşti şi le aşezi într-o tavă tapetată, apoi le ţii la cuptor până când se rumenesc uşor. Le scoţi şi le laşi la răcorit.
Uneşti fursecurile, două câte două, cu gem şi le decorezi cu smântână şi fructe.
Pofta buna!