Fursecuri aromate cu ton
PrinteazaFursecuri cu ton din: faina, praf de copt, oua, sare, piper, ton, unt, marar.
- 200 g făină
- 1 vârf de cuţit praf de copt
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper alb măcinat
- 1 cutie ton în ulei
- 10 g unt
- 1 ou pentru uns
- mărar uscat, pentru decor
Mod de preparare:
Se mixează într-un bol gălbenuşurile, tonul, untul moale, sare şi piper după gust.
Se cerne într-un castron făina şi praful de copt, iar în mijloc se face o adâncitură în care se pune pasta cu peşte şi se amestecă. După ce se obţine un aluat omogen, uşor de modelat, se face un sul care se înveleşte în folie de plastic şi se păstrează în frigider pentru 1 oră.
Suprafaţa de lucru se presară cu făină şi se întinde o foaie cu grosimea de 1 cm.
Se taie bastonaşe; se pun fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se ung cu ou bătut şi se ornează cu mărar mărunţit. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute.
Pofta buna!