Fursecuri cu banane, ovaz si migdale
PrinteazaFursecuri cu banane, ovaz si migdale din: banane, fulgi de ovăz, ciocolată amăruie, stafide aurii, fulgi de migdale, fulgi de migdale, sare, ulei sau margarină.
Ingrediente:
- 500 g banane bine coapte (cântărite înainte de a le decoji)
- 180 g fulgi de ovăz
- 50 g ciocolată amăruie
- 50 g stafide aurii
- 50 g fulgi de migdale
- 1 linguriţă zahăr vanilinat
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă ulei sau margarină pentru tavă
Mod de preparare:
Zdrobeşti uşor fulgii de migdale. Amesteci două treimi din fulgii de migdale cu fulgii de ovăz.
Decojeşti bananele, le zdrobeşti cu furculiţa până obţii un piure şi le amesteci împreună cu migdalele, fulgii de ovăz, sarea, zahărul vanilinat, stafidele şi ciocolata în prealabil tocată mărunt, cu cuţitul.
Omogenizezi şi laşi compoziţia la rece pentru 5-10 minute, ca să se hidrateze fulgii de ovăz.
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu un strat fin de ulei, pui cu linguriţa moviliţe pe care le presari sau le decorezi atent cu fulgi de migdale.
Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 15-20 de minute, până se rumenesc uşor pe margini.
Le scoţi din tavă după ce s-au răcit complet. Sunt crocante şi plăcut aromate, dar nu foarte dulci, potrivite şi pentru cei mici, şi pentru mai mari.
Le poţi adăuga scorţişoară sau cardamom.
Fursecuri cu banane, ovaz si migdale
Pofta buna!