Fursecuri cu cacao si crema de vanilie

Printeaza

Fursecuri cu cacao si crema de vanilie din: unt, oua, zahar, cacao, praf de copt, faina, amidon, lapte, zahar vanilinat, coaja de lamaie.

Fursecuri_cu_cacao_si_crema_de_vanilie

Ingrediente pentru aluat:

  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 100-150 g zahăr
  • 1 lingură cacao
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • făină cât cuprinde

Ingrediente pentru cremă:

  • 2 linguri amidon
  • 1 cană lapte
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 2 linguri zahăr
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Mixezi untul moale cu zahărul şi oul, iar când obţii o spumă omogenă, adaugi praful ,de copt, pudra de cacao şi făină cât cuprinde, până obţii un aluat potrivjt de tare, pe care îl poţi întinde cu uşurinţă.

Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5 mm, cu sucitorul.

Cu un păhărel, tai discuri pe care le aşezi în tava tape­tată cu hârtie de copt şi le coci 10 minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Remodelezi aluatul rămas, îl întinzi din nou şi tai diferite forme, cu for­mele pentru fursecuri.

Pentru cremă, amesteci amidonul cu laptele, zahă­rul şi zahărul vanilinat şi le fierbi pe foc mic, ameste­când energic cu un tel.

Când crema s-a îngroşat, iei vasul de pe foc şi pui coaja de lămâie proaspăt rasă. în crema călduţă, încorporezi untul.

Uneşti câte 2 fursecuri şi le consumi a doua zi, după ce s-au înmuiat la rece.

Fursecuri cu cacao si crema de vanilie

Fursecuri_cu_cacao_si_crema_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.