Fursecuri cu cacao si crema de vanilie
PrinteazaFursecuri cu cacao si crema de vanilie din: unt, oua, zahar, cacao, praf de copt, faina, amidon, lapte, zahar vanilinat, coaja de lamaie.
Ingrediente pentru aluat:
- 50 g unt
- 1 ou
- 100-150 g zahăr
- 1 lingură cacao
- 1 vârf de cuţit praf de copt
- făină cât cuprinde
Ingrediente pentru cremă:
- 2 linguri amidon
- 1 cană lapte
- 1 plic zahăr vanilinat
- 2 linguri zahăr
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 50 g unt
Mod de preparare:
Mixezi untul moale cu zahărul şi oul, iar când obţii o spumă omogenă, adaugi praful ,de copt, pudra de cacao şi făină cât cuprinde, până obţii un aluat potrivjt de tare, pe care îl poţi întinde cu uşurinţă.
Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5 mm, cu sucitorul.
Cu un păhărel, tai discuri pe care le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci 10 minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Remodelezi aluatul rămas, îl întinzi din nou şi tai diferite forme, cu formele pentru fursecuri.
Pentru cremă, amesteci amidonul cu laptele, zahărul şi zahărul vanilinat şi le fierbi pe foc mic, amestecând energic cu un tel.
Când crema s-a îngroşat, iei vasul de pe foc şi pui coaja de lămâie proaspăt rasă. în crema călduţă, încorporezi untul.
Uneşti câte 2 fursecuri şi le consumi a doua zi, după ce s-au înmuiat la rece.
Fursecuri cu cacao si crema de vanilie
Pofta buna!